Recepti RSS



Kako da napravite Sourdough hleb (hleb od kiselog testa)

Možda ste ga videli na društvenim mrežama - hleb od kiselog testa sa hrskavim, zapečenim korama i prelepom, rupipičavom unutrašnjosti - i pitali se da li i vi možete da pravite ovakav hleb. Odgovor je da, apsolutno možete. Metoda u nastavku će vas provesti kroz sve ključne korake i osnovne koncepte koji su potrebni nekome koji prvi put koristi kiselo testo da ispeče hleb sa prirodnim kvascem kod kuće sa dobrim, čak i odličnim rezultatima. Moraćete da uložite u neophodnu opremu, pronađete starter i odvojite tri dana (iako drugi zahteva ozbiljnu negu - možete početi u petak da biste jeli hleb u nedelju). Ali za one koji su posvećeni učenju vekovnog zanata, to je početak dugog putovanja. Vaši prvi hlebovi...

Saznajte više




Škampi na belom buzaru

Škampi na belom buzaru su pravo osveženje za letnje dane koje nam dolaze a mirisom neodoljivo  podsećaju na more i letnji odmor.Škampi su  najbolji kada su sveži a kada ih kupujete gledajte da budu oni koji nisu unapred skuvani.

Saznajte više




Brze pogačice sa jogurtom

Ubedljivo najjednostavniji recept za pogačice koje možete napraviti za doručak, večeru ili kao prilog uz ručak. Duplirajte ili utrostručite količine namirnica u receptu i zamrznite pogačice kako bi ih imali uvek spremne za brzi doručak.

Saznajte više