4 Dobra razloga da burgere spremate u Livenom Tiganju


Sledeći put kada budete pravili roštilj u prirodi probajte da vaše burgere spremate u Livenom tiganju ... na roštilju. Evo i zašto!

Spremanje roštilja u prirodi je jedna od mnogih letnjih razonoda koja čini letnje vrućine podnošljivim.

spremanje burgera

Stavite Liveni Tiganj direktno na roštilj

Manje nereda koje kasnije treba sređivati

Možda se roštilj izvadili da bi ste izbegli spremanje u kuhinji ali spremanje sočnih masnih burgera na roštilju takođe podrazumeva popriličan nered. Naravno nema toga što četka za čišćenje roštilja ne može da očisti ali korišćenje Livenog tiganja na roštilju će vam olakšati posao još više.

Kada zavtšite sa pečenjem burgera, ostavite Liveni tiganj da se malo ohladi , zatim ga operite od zaostale masnoće i komada mesa a onda ga premažite masnoćom i vratite na roštilj kako bi ga pripremili za naredne upotrebe.

Nema masnoće koja stvara plamen

Kada pečete burgere na rešetci za roštilj sva masnoća koja ih čini sočnim curi kroz rešetke roštilja a kada kapne na žar stvara plamen kojei svi želimo da izbegnemo.

Ovo ne samo da je opasno već i direktan plamen ume da prepeče vaše meso samo spolja a da se iznutra ne ispeče. Spremanje burgera u Livenom tiganju sprečava masnoću da procuri na žar.

Spremanje burgera direktno na rešetci roštilja dozvoljava sa svi sokovi iscure iz mesa.

Nema više isušenih, prepečenih burgera

Jedna od glavnih razlika između burgera pečenog na roštilju i u Livenom tiganju je u tome koliko je sočan.

Masnoća koja kaplje kroz rešetke roštilja je sav ukus koji odlazi iz vašeg burgera, tako da zadržavanjem masnoće imate dvostrujku korist. Ne samo da u potpunosti sprečava plamenove koje dobijate od masnoće koja kaplje nego omogućujete burgeru da se peče u sopsvenim sokovima. Ovo zadržava dragoceni ukus mesa i učiniće vaš burger sočnijim nego ikad.

Ne treba ni spominjati  da dok se Liveni tiganj zagreva da ubacite malo masnoće u njega i time učinite da se na vašem burgeru formira ona prelepa braon korica od karamelizovanog mesa koja čini da sredina burgera ostane sočnija nego ikad. 

Isti miris i ukus dima

Čak i u Livenom tiganju još uvek spremate burger na otvorenom plamenu. To znači da bez obzira da li je vaš roštilj na ćumur, drva ili plin zadržavate onaj predivni ukus dima. 

Sve što treba uraditi je prekriti tiganj, ili zatvoriti poklopac roštilja ako ga ima kada se vaši burgeri peku. Ukoliko koristite roštilj na gas ubacivanje par komadića drveta u plamen će postići isti ako ne i bolji rezultat.

 

Preporučeni proizvodi


Kaži nam šta misliš


Imajte u vidu da će komentari pre objavljivanja proći proces odobrenja