Vazdušaste Američke Palačinke


Ko još ne voli američke palačinke? Američke palačinke sa medom, javorovim sirupom, marmeladom, sa čokoladom, kremom, svežim voćem... Najvažnije je da ih možete pripremiti sa bilo kojim namazom. Važno je da je recept jednostavan, a vi kreativni. Mi imamo jedan takav savršeno jednostavan recept kod kog nema promašaja :)

američke palačinke

Za 12 manjih ili 6 većih (kao na fotografijama) Vreme pripreme 10 minuta, Vreme pečenja 20min. Ukupno potrebno vreme za pripremu 30 min

Sastojci: 150g brašna

1/2 kafene kašičice soli

1 supena kašika šećera (1/2 kašike meda)

1/2 kafene kašičice praška za pecivo

225ml mleka

1 jaje

30g otopljenog putera  

Priprema:

U posudu stavite brašno, so, šećer i prašak za pecivo pa izmešajte. Potom napravite rupu u sredini smese i u nju dodajte mleko, puter i jaje. Kada ste dodali sve sastojke, žicom za mućenje umutite testo dok ne bude glatko i svilenkasto. Testo je malo veće gustine nego kod običnih palačinki.

Dobro zagrejte vaš Mali (15cm) ili Plitki (27cm) Tiganj. Kada se zagreje sipajte kutlačom testa na jedno mesto bez razlivanja. Sačekajte da se na površini palačinke pojave mehurići i potom pažljivo okrenite na drugu stranu.

američke palačinke liveni tiganj

Kada ih ispečete, nafilujte ih svojim omiljenim džemom, kremom ili voćem i sirupom i uživajte u najsočnijim američkim palačinkama ikada :)

američke palačinke

Prijatno! 

Preporučeni proizvodi


Kaži nam šta misliš


Imajte u vidu da će komentari pre objavljivanja proći proces odobrenja